1. liga 4. kolo Nový Dvůr

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Poslední kolo 1. ligy se již druhým rokem konalo na krásně řece Lužnici v malebné přírodě nedaleko Nových Dvorů. Velký boj se očekával o celkové třetí místo a zároveň o 11. místo zaručující setrvání v 1. lize.
15236.jpg

Poslední kolo 1. ligy se již druhým rokem konalo na krásně řece Lužnici v malebné přírodě nedaleko Nových Dvorů. Velký boj se očekával o celkové třetí místo a zároveň o 11. místo zaručující setrvání v 1. lize.

V pátek byl naplánován oficiální trénink, kterého se účastnily všechny družstva, protože boje v 1. lize se chýlily ke konci. Trénink nebyl zas tak přesvědčivý, co do braní ryb, a tak většina družstev nevěděla, na co mají tzv. ,,vsadit,,. Zkoušel se lov na děličku, lov na odhoz s lehkým angličákem a lov ouklejí, které nebrali takovou intenzitou jako minulý rok. Záběry byly velice opatrné, a tak chytání na odhoz bylo velice náročné.

fotka

Sobotní ráno bylo ve znamení dolaďování potřebných věcí na závod. Největší důraz se ovšem kladl na odběr živých nástrah především velké patentky, která je na této vodě nepostradatelným artiklem. Kdo nedostal úplně kvalitní velkou patentku nebo se o ní v sobotu dobře nepostaral, neměl, na co v neděli chytat. Forhonty zbyly na družstva RSK Pardubice ,,A,, konkrétně Ivanu Šulcovou, která nahradila nemocného Pepu Konopáska, a která seděla na A1. Naopak na D14 seděl Pavel Martínek z družstva Team Browning České Budějovice. Závod začal v jednu odpoledne ale už o přípravě si většina závodníků rozdělávala všechny své věci. Na sektorech A,B,C dominovala dělička v kombinaci s lovem ouklejí. Na sektoru D byla menší hloubka, a tak se většina závodníků rozhodla pro lov na odhoz. Krmení se používalo jen na záklední krmení, během závodu se používala hlína s patentkami, která se kalíškovala. Nebylo překvapením, že sobotní závod vyhrálo družstvo RSK Pardubice ,,A,, se součtem 16, na druhém místě se umístilo družstvo MO ČRS Loštice s odstupem dvou bodů a třetí skončilo družstvo RSK Mivardi se součtem 18. Naopak sobotní závod se moc nepovedl závodníkům z družstva Jindřichův Hradec ,,B,, , kteří se součtem 48,5 propadli na sestupová místa.

fotka

Poslední nedělní závod 1. ligy byl ve znamení boje družstev na posledních místech, ale také nečekaně se měnilo pořadí na 3 místě. Ryba přes noc najela ještě ve větším počtu, a proto se také ulovené váhy závodníků poměrně zvedly. Techniky lovu v jednotlivých sektorech se moc nezměnily, přičemž odhoz byl podle mě nejúčinnější opět na sektoru D. Nejlépe se s opatrným braním ryb a skvělou taktikou vypořádalo družstvo RSK Mivardi, které po výborném výkonu udělalo součet 7. Nejen že toto poslední kolo vyhrálo, ale dokonce poskočilo i na celkové třetí místo. V boji o 11. místo se pořadí družstev po sobotě neměnilo, a tak toto místo udrželo družstvo MO Česká Lípa. Mezi jednotlivci dominoval Ladislav Konopásek před Ladislavem Žigem. Na bronzový stupínek vystoupal Jan Heidenreich.

fotka

tabulka posledního kola 1. ligy:
1. místo RSK Mivardi 25 bodů
2. místo RSK Pardubice ,,A" - Colmic 39 bodů
3. místo MO ČRS Loštice - Milo/Sensas 49,5 bodů
4. místo ČRS Hradec Králové Sensas A 51 bodů
5. místo RSK Crazy Boys Hustopeče - Mivardi 51 bodů
6. místo ČRS MO Česká Lípa - Mivardi 53 bodů
7. místo MO ČRS Jindřichův Hradec ,,A" - Sensas 54 bodů
8. místo MO ČRS Nové Strašecí - Colmic 57,5 bodů
9. místo RSK Lipani - Milo Třebechovice 63 bodů
10. místo MO ČRS Plaňany - Colmic 70 bodů
11. místo Ostrava A 78 bodů
12. místo MO ČRS Jindřichův Hradec ,,B" 78,5 bodů
13. místo RSK Pardubice ,,B" - Colmic 80 bodů
14. místo Team Browning M+W České Budějovice 90,5 bodů

fotka

celková tabulka po 8 závodech:
1. místo RSK Pardubice ,,A" - Colmic 125,5 bodů
2. místo MO ČRS Loštice - Milo/Sensas 175,5 bodů
3. místo RSK Mivardi 213,5 bodů
4. místo ČRS Hradec Králové Sensas A 220 bodů
5. místo RSK Pardubice ,,B" - Colmic 229,5 bodů
6. místo MO ČRS Nové Strašecí - Colmic 232,5 bodů
7. místo MO ČRS Jindřichův Hradec ,,A" - Sensas 234,5 bodů
8. místo RSK Crazy Boys Hustopeče - Mivardi 245 bodů
9. místo Ostrava A 264,5 bodů
10. místo RSK Lipani - Milo Třebechovice 268,5 bodů
11. místo ČRS MO Česká Lípa - Mivardi 270,5 bodů
12. místo MO ČRS Plaňany - Colmic 278,5 bodů
13. místo MO ČRS Jindřichův Hradec ,,B" 283 bodů
14. místo Team Browning M+W České Budějovice 319 bodů

fotka

Více číselných faktů o jednotlivých kolech první ligy najdete v některém z příštích článků.

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.