2. liga sk. A plavaná – Nežárka překvapila

Zpět na Reportáže
2. 5. 2017 - Další ročník 2. ligy v plavané byl zahájen o uplynulém víkendu. Celkově máme v ČR druhou ligu rozdělenou do tří skupin, a to dle sídla jednotlivých startujících organizací ČRS nebo klubů. Místem konání skupiny A (Praha, Jihočeský a Západočeský kraj) byla řeka Nežárka kousek pod Jindřichovým Hradcem.
nezarka_2liga_17_29.jpg

Další ročník 2. ligy v plavané byl zahájen o uplynulém víkendu. Celkově máme v ČR druhou ligu rozdělenou do tří skupin, a to dle sídla jednotlivých startujících organizací ČRS nebo klubů. Místem konání skupiny A (Praha, Jihočeský a Západočeský kraj) byla řeka Nežárka kousek pod Jindřichovým Hradcem.

Skupina A na této vodě zahajuje svoji závodní sezonu opakovaně. Jedná se o oblíbený závodní úsek, avšak docela náročný na techniku chytání, pokud Nežárka normálně teče a počasí nepřipraví nějaké nemilé překvapení v podobě vytrvalého deště.

Týden před konáním prvního závodu druhé ligy se zde konal oblíbený závod Nova Domus, který něco napověděl a který mnoho závodníků využívá jako trénink před samotným závodem druhé ligy. Bohužel v průběhu minulého týdne extrémní počasí (vytrvalý déšť a místy i sněžení) na jihu Čech všechno změnilo, a to co platilo na závodech Nova Domus, už neplatilo na závodech druhé ligy.

Ještě o pátečním tréninku k večeru se místo standardních 1 gr splávků už muselo lovit až na 8 gr lízátka a v sobotu místy až na 20 gr splávky. Kromě vysokého průtoku lov ztěžoval i „bordel“ (= větvě, tráva, listí), který Nežárkou plaval. Mnoho závodníků (včetně mé osoby) na takovou změnu nebylo dostatečně připraveno. Vysoký průtok přetrval i do nedělního závodu.

Favoritem tohoto kola byl tým z Prahy 10 Vinohrad, který zde loni zachytal excelentně a součtem 10 bodů za oba dva dny suverénně první kolo vyhrál. Že závodníkům z Vinohrad tento závodní úsek sedí, potvrdili i v sobotu a součtem 9 (1, 1, 2, 5) sobotní závod vyhráli. V neděli jsem v sektoru D zaváhal já a našemu týmu to trochu pokazil, ale i přesto nám to stačilo na celkové vítězství prvního kola.

nezarka_2liga_17_1.jpg

Jirka Kubín nejlepší jednotlivec kola - oba dva dny vyhrál svůj sektor

nezarka_2liga_17_7.jpg

moje sobotní místo - C2

nezarka_2liga_17_8.jpg

Martin Kejstl - v sobotu vyhrál svůj sektor C

Tady už jsou ti nejlepší v jednotlivých sektorech:

Sobota: Viktor Vocel (A), Jirka Kubín (B), Martin Kejstl (C), Jarda Kovařík (D)

Neděle: Michal Kladrubský (A), Jana Štiková (B), Jirka Kubín (C), Vojta Maštera (D)

Tří nejlepší týmy po prvním kole:

  1. MO ČRS Praha 10 Vinohrady – součet bodů 25
  2. ČRS AWAS-Drennan Jindřichův Hradec – součet bodů 29
  3. MO ČRS Praha 4 – Nusle – Milo – součet bodů

nezarka_2liga_17_21.jpg

Vítězové sektorů - sobota + neděle

nezarka_2liga_17_23.jpg

3. MO ČRS Praha 4 – Nusle – Milo – součet bodů 38

nezarka_2liga_17_25.jpg

2. ČRS AWAS-Drennan Jindřichův Hradec – součet bodů 29

Blahopřeji všem vítězům a velké poděkování patří organizátorům z Jindřichova Hradce za hezké a bezproblémové závody.

P. Mihál

nezarka_2liga_17_29.jpg

Tři nejleší tým prvního kola

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.