MiČr žen - LRU plavaná

Zpět na Reportáže
7. 7. 2014 - Na poslední víkend měsíce června byl naplánován ryze ženský plavačkový závod, a to Mistrovství České Republiky žen. Pořadatelem byla MO Plaňany, odbor plavaná, pod vedením Pavla Purkrábka. Závod se uskutečnil na Labi asi 2 km od města Týnec nad Labem. Krásný závodní úsek, nejen pro tento závod, v klidném prostředí a s možností dojet autem až za závodníka. Pořadatel zajistil velmi pěkné počasí, spoustu ryb a vynikající zázemí s možností bohatého občerstvení a stravy.
s1290001.jpg

Na poslední víkend měsíce června byl naplánován ryze ženský plavačkový závod, a to Mistrovství České Republiky žen. Pořadatelem byla MO Plaňany, odbor plavaná, pod vedením Pavla Purkrábka. Závod se uskutečnil na Labi asi 2 km od města Týnec nad Labem. Krásný závodní úsek, nejen pro tento závod, v klidném prostředí a s možností dojet autem až za závodníka. Pořadatel zajistil velmi pěkné počasí, spoustu ryb a vynikající zázemí s možností bohatého občerstvení a stravy.

Při pátečním tréninku si každá závodnice sáhla na rybu. Převládal zde cejnek malý o velikosti mužské dlaně, ale chytil se i půl kilový jedinec a i cejn velký. Jako způsob lovu se zdál být nejúčinnější lov za třetinou řeky, a to na boloňku nebo s průběžným splávkem.

s1290003.jpg
s1290011.jpg
s1280023.jpg

Závodu se zúčastnila naše kompletní reprezentace doplněna o velmi slibnou mladší generaci, která dokázala i zkušenější závodnice pěkně potrápit. Jelikož se jednalo i o závod družstev, byl úsek rozdělen do dvou sektorů. První den si z poloviny sektoru A odnesla jedničku Jana Grešová se 7740 b. Druhá Klárka Zahrádková z forhontu 6700 b a třetí Alenka Škubalová 5660 b, která překvapivě přechytala domácí Hanku Purkrábkovou, která nepochopitelně podcenila odhoz a tak ji odplaval začátek. Ze sektoru B si jedničku odnesla Bára Bačinová se 6600 b, která byla úspěšnější s vedle chytající Pavlínou Novotnou se 5620b, obě odhoz. Krásnou trojku v sektoru si odnesla Lucka Stieberová se 3700 b, která pokořila o malého skaláčka Markétu Nováčkovou. Po prvním dnu mělo družstvo Jany G. a Báry B. team "BAGR" čtyř bodový náskok před dalšími dvěma družstvy se stejným součtem.

Do nedělního závodu se šlo s tím, že Bára B. bude mít sektor A a bude si moci "losnout" buď horní nebo dolní sektor. Nakonec si vytáhla spodní, což se ukázalo jako rozhodující a tuto šanci zcela využila se 7580 b. z děličky. Dvojku si odnesla Hanka.P. se 6120 b., o většího skaláka méně měla Alča Š. se 5880 b. (obě odhoz), a o malého Klárka Z. se 5740 b.

s1280011.jpg
s1290012.jpg
s1290013.jpg

V sektoru B proměnila svůj los Markéta N. a s největší váhou mistrovství 9480 b. si z fořtu odnesla jedničku. Druhá Jana G. měla sice více ryb, ale menších, a tak se 5620 b. musela být spokojena. Třetí Pavlína N. se 4440 b. byla sice zklamaná, ale bojovala po oba dny velice pěkně a bedna ji utekla jen na cipsi. Všechny tři chytaly na odhoz. Ačkoli se čekalo, že se bude chytat spíše na děličku nebo bič, byl opak pravdou.

s1290014.jpg
s1290021.jpg
s1290019.jpg

Jednotlivci celkem:  1. Bára Bačinová
                                     2. Jana Grešová
                                     3. Markéta Nováčková

Družstva celkem:   1.team BAGR (Jana, Bára)
                                  2.team Luxus (Markéta, Klára)
                                  3.team HAPA (Hanka, Pavlína)

Tento závod lze hodnotit jako velice pěkný, první tři z loňska si opět rozebrali medaile a co nevidět se o reprezentaci bude hlásit naše nová dívčí naděje Alenka Škubalová, která zde předvedla, že umí. Celkem se ulovilo přes 112 kg ryb, což je průměrně 8.620 kg na jednotlivce. Velké díky organizaci a všem včetně závodnic, kteří přispěli k tomu, abychom strávili další pěkný víkend u vody.

Milan Grešo

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.