Pohár kněžny Ludmily 2009, Mělník

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Již 14. ročník Poháru kněžny Ludmily se konal 3. a 4. října 2009. Trať se nachází u břehu řeky Labe. Závodu se zúčastnilo neuvěřitelných 96 závodníků. Trať byla rozdělena na dvě části sektory A,B,C se nacházely pod silničním mostem naopak sektory D,E,F byly nad mostem.
15461.jpg

Již 14. ročník Poháru kněžny Ludmily se konal 3. a 4. října 2009. Trať se nachází u břehu řeky Labe. Závodu se zúčastnilo neuvěřitelných 96 závodníků. Trať byla rozdělena na dvě části sektory A,B,C se nacházely pod silničním mostem naopak sektory D,E,F byly nad mostem.

Závodní trať, ze které je nádherný výhled na místní zámek, jak už jsem zmínil, rozděluje most. I proto se na obou částech chytá podobnými technikami. Rozdíl mezi těmito dvěma úseky je podle mě pouze v hloubce. Na dolním úseku dosahuje téměř 4,5 metrů, naopak na horní části trati je kolem 3 metrů. Průtok Labe v době konání závodu byl na tolik nízký, že se většina závodníků rozhodla pro lov na odhoz.

fotka

Sobotní část tohoto víkendového závodu začal již tradičně pod silničním mostem, pod kterým bylo už od rána velice rušno. Závodníci míchali své ,,dobroty,, pro ryby, připravili 2,5 litrů živé nástrahy, pokud možno navštívili perfektně zajištěný stánek a rozjeli se na svá vylosovaná místa. Tento závod je také závod dvojic, a tak každý z dvojice loví jeden den na jedné části trati a druhý den si obě části prohodí.

fotka

Samotný závod byl ve znamení odhozu. Dělička se chytala pouze u krajů a podle mého názoru, nebyla tolik účinná. Odhoz ve všech jeho formách ať už bolonézka, klouzák nebo těžší propad, byl základem k úspěchu. Na dolních sektorech lépe fungovala bolonézka se splávkem kolem 10 gramů, avšak při větší intenzitě větru byl lepší klouzák., který se lépe choval ve vodě. Naopak na sektorech nad mostem převažoval těžší propad.

fotka

Nedělní ranní sraz po 6 hodině byl netradiční v tom, že byla ještě tma. Ovšem brzo se rozednělo, a tak mohla začít příprava na dnešní závod. Během ní bylo na trati vidět i několik 10metrových bičů. Samotný závod byl velice podobný tomu sobotnímu. Kdo chtěl uspět musel především chytat na odhoz. Váhy se na jednotlivých sektorech velice lišily. Nejmenší váhy byly na sektoru E, naopak na sektoru byla průměrná váha na jednoho závodníka 11000g. Na závěr bych chtěl už jen zmínit, že tento závod patří k nejoblíbenějším v naší republice nejen kvůli hezkému prostředí, ale i braní ryb.

fotka

Kompletní výsledky najdete na stránkách ČRS, zde se pouze zmíním o nejlepších.
Jednotlivci:
1. místo František Hanáček um. 2 cips 18650
2. místo Ladislav Konopásek um. 3 cips 24860
3. místo Miroslav Jireček um. 3 cips 23770

Dvojice:
1. místo Pardubická fraktura - Josef a Ladislav Konopáskové um. 7 cips 52120
2. místo Profesoři - Karel Skalický a Ladislav Jakubský um. 12 cips 25480
3. místo RSK Lipani A - Jiří Bartoš a Martin Kubík um. 13 cips 38760

 

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.