Soustředění U14,U18,U22 – Nový Dvůr

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Soustředění kategorií U14, U18, U22 aneb začátek přípravy na nadcházející Mistrovství světa v Itálii 2010. Termín byl stanoven na 23. – 25. října 2009. Tento kemp se konal na Lužnici nedaleko Nového Dvora a zúčastnili se ho jak noví, tak už pokročilí rybáři z celé republiky.
15709.jpg

Soustředění kategorií U14, U18, U22 aneb začátek přípravy na nadcházející Mistrovství světa v Itálii 2010. Termín byl stanoven na 23. – 25. října 2009. Tento kemp se konal na Lužnici nedaleko Nového Dvora a zúčastnili se ho jak noví, tak už pokročilí rybáři z celé republiky.

Sraz byl naplánován na páteční 17 hodinu. Po ubytování v penzijním komplexu následovala společná večeře, kde se všichni pozdravili a prohodili několik slov. Poté už začalo samotné soustředění. První páteční přednášku vedl Jan Heidenreich spolu s Láďou Jakubským s Josefem Kostkou. Téma bylo velice prosté a to správné rozestavení lovného místa. Vůbec samotný výběr místa ať už na řece nebo stojáku, problematika postavení bedny a rozložení dalších držáku potřebných k lovu atd. Všichni pečlivě poslouchali, aby jejich zítřejší posed byl, co nejlepší:) V závěru byl čas na otázky popř. diskuzi. Poté se většina závodníků odebrala na své pokoje avšak někteří ještě setrvali a diskutovali.

fotka

V 7 hodin budíček a o půl hodiny snídaně, to byl začátek sobotního dne. Po vydatné snídani se všichni přemístili na nedalekou trať, kde státní trenéři uváděli požadavky na konkrétní kategorie. Dole po proudu seděla kategorie U 22, nad nimi kat. U 18 a naše nejmladší kategorie byla posazena na nedalekou lagunu. U kategorie U 22 se mělo pouze chytat na děličku 13m s lehkým splávkem 0,1-0,75g, jemnou montáží a slabým forpasem. Dokrmovat pouze kalíškem. Každá ryba se měla podebírat kromě ouklejí. Vzdálenost mezi splávkem a koncovkou u děličky měla být mezi 30-50cm, podobně jak tomu bude nejspíše v Itálii. Po důkladné přípravě následoval ještě rychlý oběd a po něm, to vypuklo. Tří hodinový lov s maximálním soustředěním, i když ryba v sobotu moc nebrala, tak se počty ryb závodníků pohybovali mezi 5-20ti. Kategorie U 18 na tom byla velice podobně naopak kat. U 14 na Laguně chytla jen několik rybiček.

fotka

fotka

Po skončení lovu následovaly asi 3 hodinky volna, a tak někteří závodníci včetně doprovodu využili nedaleká hřiště ke zlepšení své fyzické kondice, ale i zdokonalení svých postřehových schopností:) Dále byla v plánu večeře, po které následovala další plánovaná přednáška Karla Skalického na téma Lov na odhoz. Zde se řešila problematika odhozu, ať už výběr samotného prutu, sestavy na jednotlivé techniky lovu, správné krmení na tekoucích i stojatých vodách, a další. Celá přednáška byla doplněna prezentací s obrázky jednotlivých probíraných témat, ale i postřehy dalších výborných závodníků na odhoz, kteří byli přítomni.

fotka

Nedělní ráno bylo stejné jako to sobotní, a tak vše začalo snídaní a rychlým přesunem k řece. Požadavky na lov u kategorie U 22 byly stejné jako včera, a tak si nikdo nemusel připravovat nic nového. Požadavky na lov u kategorie U 22 byly stejné jako včera, a tak si nikdo nemusel připravovat nic nového. Za to u ostatních kategorií byl způsob lovu volný, a tak se někteří rozhodli i pro lov na odhoz. Úlovky už byly četnější, a tak si všichni na řece zachytali. Počet ryb u kategorie U22 rapidně zvýšil až ke 50 kusům. Převládal cejn, cejnek, plotice, ale i bolen či jelec.

fotka

fotka

Celé soustředění proběhlo za krásného slunného počasí, a tak většina lidí byla spokojena s příjemně stráveným víkendem na rybách. Všem, kteří se na tomto víkendu podíleli, bych chtěl poděkovat a zároveň dodat, že toto byl první krok k úspěchu na dalším MS, a tak doufám, že se ještě nějaká podobná akce takového rozsahu uskuteční, protože to může být jenom k prospěchu...

fotka

 

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.