Velká cena Hané

Zpět na Reportáže
30. 7. 2012 - Tento dvoudenní závod se již tradičně koná na začátku srpna tj. 8. až 9. srpna 2009. Slibuje nádherné chytání na chovných rybnících, kde v úlovcích převládá kapr, ale můžete zde chytit i jesetery, líny, ale i další velké ryby.
14935.jpg

Tento dvoudenní závod se již tradičně koná na začátku srpna tj. 8. až 9. srpna 2009. Slibuje nádherné chytání na chovných rybnících, kde v úlovcích převládá kapr, ale můžete zde chytit i jesetery, líny, ale i další velké ryby.

Tradičně se chytá na dvou rybnících a to nedaleko Mohelnice tzv. Křemačák a na vodní nádrži Rohle, která je vzdálená asi 20km od Mohelnice. Každý závodník vždy jeden den sedí na jednom rybníku a druhý den se automaticky přesouvá na druhý. Páteční trénink na Křemačovském rybníku nebyl zdaleka podle očekávání. Na celém rybníku, kde trénovalo asi 15 lidí, se chytlo jen 5 kaprů a k tomu několik desítek línů a plotic. Za to na Rohli si všichni zachytali nádherné kapry kolem 2-3 kil.

fotka

Už od sobotního rána se sjížděli všichni závodníci nedaleko sídla generálního sponzora těchto závodů - Mivardi. Po vyzvednutí červů, jediné živé nástrahy, která se zde asi používá a namíchání kaprového krmení se mohlo přistoupit k losování míst. Po losování bylo ještě dost času, a tak většina závodníků se občerstvila v místním stánku. Poté se všichni rozjeli na svá místa. Cesta na Rohli trvá asi 30 minut, ale všechno se v klidu stihlo. Na každém rybníku byly 3 sektory. První den jsem seděl na Rohli, a tak vám popíšu situaci na tomto rybníku. Seděl jsem na čísle E 4. Po zakrmení, kde většina závodníků zakrmila jak děličku tak odhoz, se čekalo asi 15 minut než nějaká ryba přijede. Sektoru D, který byl u hráze, dominovala dělička. Bylo zde více vody, a podle mého i nejvíc ryb. Vyhrál zde na forhontu sedící Ivan Görčöš s váhou 36920g. Na mém sektoru E ryba moc nebrala. Chytalo se většinou na odhoz v půlce nádrže, kde hloubka byla necelý metr a půl. Já jsem chytil 4 kapry z toho dva menší okolo jednoho kila a dva větší okolo dvou kil. Tento sektor vyhrál také na forhontu sedící Petr Klásek, který chytil 8 kaprů. Jeho váha byla 10700g. Na druhé straně nádrže byl sektor F, kterému dominoval Kurina Elimír s 29460g. Chytlo se i pár větších amurů, ale i několik jeseterů, kteří se museli hned pustit.

fotka

Večer se konal výborný raut, na kterém bylo dostatek jídla i pití. Byli odměněni nejlepší tři z každého sektoru výborným destilátem. Poté začala volná zábava a došlo i na dlouho očekávané karaoke...

fotka

Nedělní ráno bylo pro někoho kruté, ale všichni se dostavili k losování, a tak nic nebránilo k druhému dni závodění. Seděl jsem tentokrát na Křemačáku. Už v sobotu ryba moc nebrala, tak jsem nečekal velké zlepšení. I to se o závodě potvrdilo. Na sektoru A vyhrál výborně chytající Láďa Bradna, jehož váha se zastavila na 20 kilech. Hned přes roh rybníka o 50 metrů vedle u krmítka seděl Jirka Matej, který svedl bitvu s budoucím vítězem Petrem Kláskem, jehož Jirka přechytal o 760 gramů. Sektor C, kde jsem seděl i já byl nejméně chytajícím. Já jsem ulovil 6 línu a jednu plotici. Moje váha byla jen 1720g. Byla z toho krásná 5, ale byl jsem zklamaný, že jsem si nechytl nějakého kapra. Vyhrál na forhontu sedící Luboš Vávra. V neděli bylo na tomto rybníku i několik závodníků bez ryby, čímž se potvrdilo, že zde ryby moc nebraly.

fotka

Myslím si, že většina závodníků byla spokojená s chytáním kaprů, ale i menších ryb. V republice se žádný jiný závod na chovných rybnících nepořádá, a tak můžeme být rád, že nám místní organizace MO Mohelnice takto nádherný závod zorganizuje. Velký dík patří i všem sponzorů, kteří se na tomto závodě podílely zvláště generálnímu sponzorovi firmě MIVARDI. Výsledky top ten můžete vyčíst z následující tabulky.

 

1. místo Petr Klásek um. 3 váha 22640g
2. místo Ladislav Bradna ml. um. 4 váha 38360g
3. místo Milan Gabriel um. 4 váha 22840g
4. místo Roman Darebník um. 4 váha 21680g
5. místo Luboš Vávra um. 4 váha 17780g
6. místo Štefan Menyhárt um. 4 váha 13640g
7. místo František Hanáček um. 5 váha 43380g
8. místo Petr Kazatel um. 6 váha 69060g
9. místo Jakub Valchař um. 6 váha 50440g
10. místo Miroslav Kolínek um. 6 váha 39380g

fotka

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.