Mrakující tvrdé koule?

Zpět na Tipy a triky
30. 7. 2012 - Úkol je jednoduchý, potřebuju tvrdou kouli hlíny nebo krmení, která spadne rychle na dno, ale přitom potřebuju, aby za sebou nechala velkou mrakovou stopu. Zdá se vám tato kombinace nemyslitelná? Díky jednoduchému triku to zvládnete hravě i vy!
3902.jpg

Úkol je jednoduchý, potřebuju tvrdou kouli hlíny nebo krmení, která spadne rychle na dno, ale přitom potřebuju, aby za sebou nechala velkou mrakovou stopu. Zdá se vám tato kombinace nemyslitelná? Díky jednoduchému triku to zvládnete hravě i vy!

Je celá řada situací, kdy se nám při chytání hodí krmení s velkou mrakovou stopou. Dokáže nám na naše lovné místo přilákat ryby z velké vzdálenosti. Ryby na „zakaleném" místě ztrácejí přirozenou plachost a bezstarostně se krmí. Z našich ryb se nejčastěji mrakuje cejnům, ale i ostatní ryby oblak krmení láká. Co však dělat, když lovíme na tekoucí řece nebo si nechceme na stojaté vodě zvednout ryby ode dna? V těchto situacích se lehké mrakující krmení nebo hlína použít nedá, přesto řešení existuje.

Pěkný úlovek

Řešení je to naprosto jednoduché. Jediné co budeme potřebovat je kbelíček s vodou ... možná už tušíte. Připravíme si normální krmení nebo hlínu. Normální koule z něj bouchne o hladinu, neudělá ani mráček a rychle padá ke dnu. Jediné, co s touto koulí musíme udělat, aby po vhození do vody udělala pěkný mrak, je ponořit ji na pár sekund do kbelíku s vodou. Horní vrstva se rozmočí a po vhození do vody vytvoří krásný oblak. Zbytek koule zůstane pěkně tvrdý a dopadne neporušený až na dno.

Při chytání tento postup nenarušuje naše běžné návyky. Jako vždy chytáme, když potřebujeme přikrmit, umačkáme kouli, ale nehodíme ji hned do vody. Namísto toho ponoříme ruku i s koulí na chvilku do vody, a pak až dokrmíme. Světe div se, ta tvrdá koule nám udělá krásný mrak.

Tento efektivní postup jsem v naší republice ještě neviděl používat. Okoukali jsme ho na Mistrovství světa juniorů a kadetů 2004 v Chorvatsku.

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.