Na plotice s Kubou !

Zpět na Tipy a triky
30. 7. 2012 - Mám velikou radost, že Vám můžu představit udice závodníka, který je odkojený na ploticových revírech jižních Čech. V naší diskusi jsme ho pasovali na ploticového specialistu. Když se na montáže podíváte, musíte přiznat, že už to je vyšší plavačkářská. Díky těmto montážím získal Kuba Kabát titul juniorského Vícemistra České republiky na Cidlině, kde se prakticky nedala chytnout ryba. Kuba tam všechny právě na ploticích pěkně vyškolil.
4157.jpg

Mám velikou radost, že Vám můžu představit udice závodníka, který je odkojený na ploticových revírech jižních Čech. V naší diskusi jsme ho pasovali na ploticového specialistu. Když se na montáže podíváte, musíte přiznat, že už to je vyšší plavačkářská. Díky těmto montážím získal Kuba Kabát titul juniorského Vícemistra České republiky na Cidlině, kde se prakticky nedala chytnout ryba. Kuba tam všechny právě na ploticích pěkně vyškolil.

udice 1.

První sestava je taková moje universální.Chytám jí jako základní.Tam, kde se vyskytuje plotice a cejnek. Je vhodná, pokud ryby berou dobře, ale stejně tak je dobrá při opatrném braní. Je na stojatou až mírně tekoucí vodu.Velmi dobře signalizuje záběr i při čistém proplavávání. Použil jsem jí ale i například před lety na Orlici pod mostem s 1gr splávkem. Malí cejnci brali krásně na propad. Byl to ale extém.Víc malých bročků u sebe, používám místo stilek (nebo jak se ty podlouhlý olůvka jmenujou) a to proto, aby sestava propádávala plynuleji a pomaleji. Splávek doporučuji takový, aby byl co nejcitlivější. Jinak je to taky ta sestava, co jsem měl na té již zmiňované Cidlině akorát se splávkem 0,4gr.

Udice 2.
Druhou sestavu bych nazval hledací. Používám jí, když ryby přestanou brát, ale jsem si jistý, že tam jsou. Třeba zvedlé nebo chtějí, aby nástraha propadávala pomaleji, např. při použití nastřelovaných pinek nebo potřebují delší čas pro pozření nástrahy. Je to vlastně takový odhozový propad, ale na děličku. Dá se jak nechat proplavávat tak nadržovat.
Udice 3.
Třetí sestava je, dovolil bych si říct, mojí Nežárkovou specialitou. Láďa Jakubský by mohl vyprávět. Nabonzuju na něj, že jí ode mě obšlehával při závodě a vytrhla mu z něčeho trn. To je montáž, když už je uplný konec rozumu. Přesto jsem na ní v předešlých letech při závodech na Nežárce ulovil několik cejnů dokonce i amura a největší plotici, co sem na Nežárce, kdy viděl. Dělat se s ní nedá nic, prostě to tam hodíte, a když tam nějaká ryba je, je tohle to nejemnější, co jí můžete nabídnout. Většinou na ní dochytávám závod. A co se týče starého úseku, na jednu vyjímku to fungovalo vždycky. Bohužel na novém úseku jsem s ní zatím úspěch neslavil, prostě ty ryby s krmení v průběhu závodu asi opravdu zmizí a nepomůže nic, snad jen ruská třpytka.

Přeji hodně úspěchů při jemném rybolovu.
Kuba

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.