Mivardi Evolution 11000

Zpět na Vybavení
30. 7. 2012 - V prvním článku o novinkách pro rok 2010 bych Vás chtěl seznámit s opravdovým klenotem výrobků firmy Mivardi. Předmětem článku bude zbrusu nová plavačková dělička Mivardi Evolution 11000, která se bezesporu zařadí mezi nejlepší pruty na našem trhu.
17629.jpg

V prvním článku o novinkách pro rok 2010 bych Vás chtěl seznámit s opravdovým klenotem výrobků firmy Mivardi. Předmětem článku bude zbrusu nová plavačková dělička Mivardi Evolution 11000, která se bezesporu zařadí mezi nejlepší pruty na našem trhu.

První prototypy tohoto prutu dorazily do ČR už na podzim roku 2009, a tak se mohlo začít se zkoušením v opravdových podmínkách, při závodech či trénincích. Já osobně jsem ji poprvé dostal ke zkoušení na podzim, kdy měla juniorská reprezentace soustředění v Novém Dvoře. Spolu se mnou měli možnost vyzkoušet i státní trenér juniorů a kadetů Láďa Jakubský a další osoby, které už po první zkušenosti se shodovali v názoru, že to bude jedna z nejlepších plavačkových děliček na našem trhu.

fotka

Ale zpátky k samotné děličce. Začal bych samotnou výrobou. Dělička se vyrábí v Jižní Korei. Dělička je složena z 9 dílů, přičemž špička a první díl jsou teleskopické ostatně klasicky dělené. Délka děličky s původní špičkou, která je seříznutá na gumu o průměru 1,2mm, je 12,58m. Při koupi nové děličky dostanete spolu s děličkou i mininástavec, který děličku prodlužuje o 70 cm, čímž se dostáváme na délku 13,28m. Délka děličky je v ČR při závodech v plavané omezena na 13m a to znamená, že si buď zkrátíte špičku, do které byste pak mohli dát tluščí dutou gumu nebo si zkrátíte dopal. Tento ,,dopal,, je vyroben taktéž ze stejně kvalitního uhlíku jako samotná dělička, tudíž se nijak nesnižují vlastnosti děličky a nestrádá ani samotná akce děličky. Už minulý rok měl můj brácha Honza možnost chytat na děličku Mivardi Evolution 9000 a několikrát mi ji i půjčil, a tak se vám pokusím vysvětlit, v čem je právě Evolution 11000 lepší a pokrokovější.

fotka

Tato dělička navazuje, jak už jsem zmínil, na model Evolution 9000. Oproti ní se liší v několika aspektech. Při prvním dotyku s plně rozloženou děličkou je patrné, že právě tento prut je velice lehký. Je to zapříčiněné použitím ještě kvalitnějšího uhlíku a díky tomu bylo dosáhnuto hmotnosti 815gr. Tuhost dílů a celková odolnost dílů vůči lovu velkých ryb či s těžkými splávky nebyla nijak snížena. Po víkendovém náročném chytáni jsem dospěl k názoru, že tato dělička, co se týče pevnosti, bude na velice dobré úrovni. Nebyl problém se při zdolávání velkých cejnů do 3-dílného topsetu pořádně zapřít aniž by se něco zlomilo či prasklo. I při záseku a následném rolování jsem měl pocit, že jednotlivé díly snad nejdou rozmáčknout, samozřejmě jsem nešel do extrému, kdy bych doopravdy nějaký díl záměrně podroboval takovému tlaku, až by prasknul, to bych pak už neměl, na co chytat:) Samotná akce této děličky je vynikající. Při záseku jsem měl pocit, že se snad ta dělička ani neohýbá. Po předání děličky bráchovi jsem se musel jít podívat ze strany na to, která část prutu pracuje při záseku. A opravdu se Vám při záseku a následném zdolávání ryby ohýbájí pouze první 3 díly děličky, ostatní zůstávají téměř rovné. Podobné je tomu i při kalíškování. Na kalíškování jsem použil od bráchy originální cup kit, který měl zkrácený první díl asi o 30 cm, což taktéž vede k pohodlnější manipulaci s děličkou. Z toho můžeme vyvodit, že dělička je velice rychlá a akce je z 90% ve špičce. K celkově dobré ovladatelnosti přispívá i to, že těžiště prutu je umístěno výrazně vzadu. Rolování s touto děličkou je ,,hračka,,. Povrch děličky je velice hladký a dělička klouže po ruce velice dobře. Při častém oddělování jednotlivých dílů určitě oceníte, že spojky dílů jsou vyrobeny pomocí speciální technologie CWC, která brání rozštípnutí dílů.

fotka

K této děličce se firma Mivardi rozhodla vyrábět kaprovou děličku Evolution 7000. Ovšem i tento prut má výborné vlastnosti. Když se rozhodnete na tento prut chytat, měli byste vybírat revíry, kde se chytají velké ryby především kapři nebo jiné bojovné ryby. K děličce si můžete dokoupit speciální dvoudílné kaprové topsety, které ještě navyšují požitek z lovu kaprů. Můžete taktéž s touto děličkou chytat na velkých řekách s těžkými splávky. Samotná hmotnost tohoto prutu je 870g, těžiště se jako u výše zmíněné děličky posunulo dozadu, což umocňuje už tak kvalitní akci. Samozřejmostí je použití CWC technologie u spojek dílů a taktéž velice hladký povrch děličky.

fotka

Výhodou všech děliček Mivardi Evolution je to, že můžete zaměňovat libovolně díly mezi sebou. To znamená velice rychlou a snadnou výměnu prasklých či rozbitých dílů při závodě.

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.