3. kolo 1. ligy LRU plavaná - Hradec Králové

Zpět na Závody
28. 9. 2015 - Pořádání třetího kola I. ligy v plavané bylo přiděleno družstvu RSK LIPANI MIVARDI Třebechovice pod Orebem, které toto kolo uspořádalo na řece Labi v Hradci Králové. Jak se vedlo jednotlivým družstvům a zda před posledním kolem první ligy je tzv. „hotovo“ se dozvíte z následující reportáže.
dsc_9459.jpg

Pořádání třetího kola I. ligy v plavané bylo přiděleno družstvu RSK LIPANI MIVARDI Třebechovice pod Orebem, které toto kolo uspořádalo na řece Labi v Hradci Králové. Jak se vedlo jednotlivým družstvům a zda před posledním kolem první ligy je tzv. „hotovo“ se dozvíte z následující reportáže.

Před tímto závodem se na stejné trati uskutečnil pohárový závod „Labský pohár“, kde sice nestartovalo tolik závodníků jako v I. lize, ale lecos napověděl, že ryby na závodním úseku žijí v nemalé míře. Tím trošku opadly spekulace některých závodníků, zda vůbec na Labi v Hradci Králové žije nějaká ryba. Hned na úvod bych zmínil, že průměrná váha na jednoho závodníka byla za celý víkend přes 7 kilo. Závodní úsek, který se nachází pod soutokem řek Labe a Orlice, je nedaleko Fakultní nemocnice. Úsek byl již pro potřebu pohárového závodu vysekán a tudíž i na závod první ligy byly břehy udržované, bez vyšší vegetace a závodní místa byla dobře přístupná. Hloubka na závodním úseku je na sektorech C a D paradoxně největší u břehu, ze kterého závodníci loví a směrem ke druhé straně se snižuje. Na 13m je zhruba 4m hloubka a ve vzdálenosti je cca 2,5m vody. Na sektorech A a B, které se nacházejí už za obloukem řeky a koryta se hloubka pohybuje kolem 2,5m po celé šířce řeky. Ještě doplním, že šířka řeky na závodním úseku je asi 60 metrů. Průtok řeky byl v době konání závodu velice malý.

 

hk2.jpg

Rybí obsádka na závodním úseku je typická pro řeku Labe. Cejni ve velikosti 500-1500gr, zde mají největší zastoupení, v menší míře i cejnek malý, plotice, tloušť, kapr, ouklej, ale třeba i okoun. Někteří závodníci na trati trénovali již od středy, ale většina z nich přijela až na páteční oficiální trénink. Snad všichni závodníci trénovali na odhozové či boloňkové pruty, přičemž někteří zkoušeli děličku o délce 5-7 dílů, kde se na takto krátkou vzdálenost pokoušeli odchytit menší rybky v záhozu mezi kameny. Na odhoz se podařilo chytit několik cejnů, avšak intenzita braní a záběrů nebyla vůbec valná, a i proto se dost závodníků připravovalo právě na lov na krátkou děličku, či lov ouklejí. Jelikož nebyl skoro žádný průtok, tak na krátké děličky se používali splávky od 0,5 – 2gr a na boloňkové pruty stačily splávky cca 6gr jen z důvodu, aby závodníci dohodili s celou sestavou na lovné místo. Na místě srazu vyrostlo stanové městečko, kde již tradičně byl dobře zásobovaný stánek s dobrým občerstvením.

 

hk1.jpg
hk3.jpg
hk4.jpg

Sobotní sraz u vody byl naplánován na XX hodinu. Poté si hned závodníci začali míchat krmení. Většinou míchali krmení hnědé až tmavě černé barvy. Výbornou kombinací pro tento závod bylo MIVARDI M1 Cejn a MIVARDI M1 řeka, doplněné o kvalitní tmavou lepivou hlínu. Jako additivum některé týmy zvolili barevné kousky – anglickou vločku nejrůznějších barevných kombinací. Některé týmy si nechávali i samotnou hlínu, do které přidávali během závodu malou patentku, či kukly nebo žížaly. Zvláště na sektor B a C měli někteří závodníci připravené i krmení na oukleje. Jak už jsem zmínil, ze živé nástrahy se používaly především žížaly, patentky, kukly ale také červy na háček. Start závodu byl naplánován na XX hodinu. Od počátku bylo jasné, že sobotní závod bude zejména na prostředních sektorech o pár větších rybách a komu se je podařilo ulovit, tak mohl pomýšlet na dobrá umístění. Na krajních sektorech ryba brala více a váhy se zde přehouply i přes 15kg nachytaných ryb. Na sektoru A vyhrál s nachytanými 15 040gr Jan Heidenreich. Sektor B vyhrál Pavel Syrovátka, který nachytal 4 890gr ryb. Sektoru C dominoval Jakub Valchař, který nachytal 8 900gr ryb. Poslední sektor D vyhrál Franta Hanáček, který ulovil 14 560gr ryb. Nejlépe se sobotní kolo povedlo závodníkům z družstva RSK Crazy Boys MO Hustopeče Sensas, kteří vyhráli se součtem 15 bodů. Na druhé místě skončilo družstvo MIVARDI CZ, které dosáhlo součtu umístění 16. Na třetím průběžném místě skončili závodníci z družstva RSK Pardubice Colmic, kteří měli součet umístění 21.

hk5.jpg
11923191_877040935705026_7268295211453407520_n.jpg
11951857_877041289038324_2421421185887663619_n.jpg

Nedělní ranní rutina v podobě míchání krmení, rozdělání živé, losování proběhla velice rychle. Zejména losování, neboť si každé družstvo losovalo v obráceném pořadí než v sobotu jedno číslo a všichni závodníci z jednoho družstva seděli na stejných číslech. Samozřejmostí byla výměna družstev, která seděla první den na „lepších“ místech, tak automaticky druhý závod seděla na špatných místech a obráceně. Začátek závodu byl v 11 hodin a už od počátku ryba byla daleko aktivnější než v sobotním závodě a závodníci i na sektorech B a C si oproti sobotnímu závodu daleko více zachytli. Z 99% se v nedělním závodě chytalo pouze na odhozové pruty či na boloňky. Sektor A vyhrál Radek Hron, který nachytal 20 750gr ryb. Sektoru B dominoval Pavel Slezák, který ulovil 14 490gr ryb. Sektor C Míra Melcher, který ulovil 12 750gr ryb. Poslední sektor D si podmanil skvěle chytající Jakub Valchař, který nachytal 21 720gr ryb. Nedělní závod se nejlépe povedl závodníkům z družstva MIVARDI CZ, kteří dosáhli součtu umístění 17. Na druhém místě skončilo družstvo RSK Crazy Boys MO Hustopeče Sensas se součtem umístění 20. Stejného umístění ale s menšími CIPS body skončilo v nedělním závodě družstvo RSK Pardubice Colmic.

 

11953262_877040785705041_3159481660904724694_n.jpg

3. kolo I. ligy se nejlépe povedlo závodníkům z družstva MIVARDI CZ, kteří vyhráli s celkovým součtem 33 bodů. Na druhém místě skončilo družstvo RSK Crazy Boys MO Hustopeče Sensas, kteří dosáhli součtu umístění 45. Na třetím místě skončilo družstvo RSK Pardubice Colmic se součtem umístění 41. Jak se promítly výsledky ze třetího kola do průběžné tabulky I. ligy můžete vidět níže v tabulce. Před posledním kolem, které se koná poslední víkend v září na zcela nové trati pro I. ligu na vodní nádrži Hracholusky se určitě máme na co těšit – nejen boj o pódiová umístění, ale i o záchrannou příčku je stále otevřený.

dsc_9456-1.jpg

1. místo               RSK Pardubice Colmic                                   sou. um. 96
2. místo               RSK Crazy Boys MO Hustopeče Sensas sou. um. 100
3. místo               MIVARDI CZ                                                      sou. um. 132,5
4. místo               RSK LIPANI MIVARDI Třebechovice p.O.              sou. um. 138
5. místo               MO ČRS Nové Strašecí Colmic                   sou. um. 143
6. místo               RSK Cortina Sensas Brno                             sou. um. 150
7. místo               MO ČRS Jindřichův Hradec „A“                 sou. um. 160
8. místo               MO Kolín Colmic                                             sou. um. 179
9. místo               MILO Loštice „A“                                            sou. um. 181
10. místo             MO ČRS Praha 10 – Vinohrady                  sou. um. 192
11. místo             MO MRS Třebíč Sensas                                sou. um. 197,5
12. místo             MO Choceň – Přeštice                                 sou. um. 203

RSK LIPANI MIVARDI Třebechovice pod Orebem

dsc_9459.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.