MeMiČr LRU Plavaná - Mušov 2016

Zpět na Závody
22. 9. 2016 - Opět po roce se konalo Mezinárodní mistrovství České republiky na Novomlýnských jezerech – konkrétně na revíru Dyje 5 nedaleko obce Pavlov na jižní Moravě. Letošního mistrovství se zúčastnilo 103 závodníků nejen z České republiky, ale také Slovenska, Maďarska, Itálie či Polska.
post_5184.jpg.jpg

Opět po roce se konalo Mezinárodní mistrovství České republiky na Novomlýnských jezerech – konkrétně na revíru Dyje 5 nedaleko obce Pavlov na jižní Moravě. Letošního mistrovství se zúčastnilo 103 závodníků nejen z České republiky, ale také Slovenska, Maďarska, Itálie či Polska.

Mezinárodní mistrovství České republiky se koná jako závod jednotlivců i 4-členných družstev. V loňském roce se MeMiČR konalo o měsíc později v polovině července a nakonec závodilo 88 závodníků a průměrná váha na jednoho závodníka byla 19255gr ryb. Závodníci určitě před letošním závodem byli natěšení, že si opět zachytají a nejlepší budou atakovat váhy 60kg na závodníka. První závodníci se začali sjíždět na trénink již během předcházejícího týdnu. Prvotní informace byly velice pozitivní, avšak již v pátek, kdy trénovala většina závodníků, se potvrdilo, že páteční trénink na této trati není na úlovky moc bohatý. Někteří závodníci během pátečního tréninku neměli záběr, a tak jejich očekávání nad bohatými úlovky začaly dostávat trhliny. Během tréninku všichni zkoušeli lov na odhozové pruty s klouzavými splávky. Na některých místech se však dá chytat i s pevným anglickým splávkem, ale je to spíše výjimečné. Nejčastěji se používaly anglické splávky o hmotnosti 12-14gr, kde hlavní zátěž tvořená z torpilky a bročků tvořila cca 3-5gr. Jelikož hlavní lovnou rybou byl cejn, který na tomto závodním úseku dorůstá váhy i přes 2kg, tak závodníci používali silnější 0,10mm-0,14mm dlouhé forpasy klidně i 50cm, aby mohli více položit nástrahu na dno. Hloubka se pohybuje v rozmezí 3 – 5m vody ve vzdálenosti cca 30m od břehu. Někteří závodníci zkoušeli chytat i ve větších vzdálenostech z důvodu větší pravděpodobnosti v možnosti chycení cejna. Dle tréninku však nebylo možné jednoznačně určit, zda bylo lepší chytat dále a tím pádem ve většině případů měně přesně nebo chytat na kratší vzdálenost, avšak s větší přesností.

 

m1-2.jpg
m3-1.jpg
m6-1.jpg

Sobotní ráno přivítalo závodníky typickým „mušovským“ letním slunečným počasím a předpovědi meteorologů ohledně teplot atakující 30 stupňů se vyplnily během dne. Velká část závodníků kempovala u vody pod korunou hráze, kde vzniklo i malé stanové městečko. První závodníci se začali probouzet již po rozbřesku a závodníci, kteří využili ubytování v blízkých penzionech, se začali sjíždět kolem 7 hodiny. Závodníci si začali připravovat krmení a dovazovali poslední pruty a sestavy. Nejčastěji závodníci míchali tmavá hrubá krmení s dostatkem lepivé tmavé hlíny. Některá družstva vsadila pouze na hlínu a krmení měla max. 4 litry. Vhodnou kombinací na tento závod bylo krmení Mivardi M1 Cejn a Mivardi M1 Řeka doplněné o barevné kousky a případně kukuřici. Výborným doplňkem tohoto krmení bylo Aroma Mivardi brasem, který závodníci přidávali během závodu. Po prezenci závodníků se mohlo přistoupit k losování. Ještě před tím však byly rozděleny sektory původně z 26 lidí na 2 sektory po 13 lidech. Losovalo se pomocí klíče, který vždy k vylosovanému místu na sektoru A přiřadil zbylá místa. Po přejezdu na lovná místa začala v 11 hodin příprava. Na začátku přípravy všichni závodníci stavěli svoje bedny. Tento čin se zdá být jako jednoduchý, avšak závodní úsek je tvořen velkými a místy kluzkými kameny, a tak správně sestavit bednu někdy trvá delší chvíli. Valná většina závodníků měla připravena pouze odhozové pruty s klouzavými splávky. Někteří měli připravené i biče pro případ, pokud by z odhozu žádný záběr nepřicházel. Mezi kameny se totiž dali chytat okouni, kteří byli na některých místech „zlatou“ rybou. Jak už jsem zmínil, hlavní lovnou rybou byli cejni. Nepříjemnou komplikací pro lov na odhoz byly však trsy tráv, které v některých případech nebyly vidět, a závodnici v nich zamotávali a ztráceli ryby. Sobotní sektor A vyhrál s nachytanými 16370gr ryb David Hruzík. Sektor B ovládl Luboš Tlustý, který nachytal 8065gr ryb. Sektoru C dominoval Kasper Gorecki, který nachytal 8360 gr ryb. Sektor D vyhrál s nejvyšší nachytanou váhou během sobotního závodu – 15380gr Radim Vytřas. Martin Rašek, který ulovil 6450gr ryb vyhrál sektor E. V sektoru F vyhrál Tomáš Heřmánek, který nachytal 13150gr ryb. Zbygnew Milewski vyhrál sektor G a nachytal 12180gr ryb. Poslední sektor H vyhrál Emil Raschman, který ulovil 11000gr ryb. V sobotním závodě nejlépe zachytalo družstvo MO ČRS Ostrava PRESTON, které se součtem umístění 6 průběžně vedlo po prvním závodě. Na druhém průběžném místě se umístilo družstvo MIVARDI CZ se součtem umístění 14. Na třetím průběžném místě se umístilo družstvo Jihočeského územního svazu se součtem umístění 16.

 

post_5183.jpg.jpg
post_5184.jpg.jpg
post_5185.jpg.jpg

Nedělní sraz i losování probíhá tradičně dříve než v sobotu. Někteří závodníci po sobotním nezdaru vsadili na úplně jiná krmení a tak k vidění byla i krmení světlá popř. krmení, která svou vůní byla cítit hodně daleko. Závodníci používali nejčastěji žížaly ze živých nástrah. Dále ve větší míře kukly a patentky. V menší míře byly používány i mrtvé červy či pinky, které se používaly především na háčku v kombinaci s velkou patentkou či žížaly. Losování probíhalo velice rychle a příprava začínala závodníkům v 9 hodin. Krásné počasí snad slibovalo i bohatší úlovky. Během závodu se to i v menší míře potvrdilo, když se nachytalo v průměru v nedělním závodě 10254gr ryb. Opět hlavní lovnou rybou byl cejn a v menší míře cejnek malý či plotice. V nedělním závodě vyhrál sektor A Radim Vytřas s nachytanými 29550gr ryb. Sektor B vyhrál Jiří Bartoš, který nachytal 20920gr ryb. V sektoru C zvítězil Aleš Flanderka, který ulovil 26690gr ryb. Petr Klásek vyhrál sektor D a ulovil 13940gr ryb. Sektoru E dominoval Josef Konopásek, který nachytal 23985gr ryb. Na sektoru F zvítězil Kasper Gorecki, který nacyhtal 27640gr ryb. Na sektoru G vyhrál Tomáš Kyselovský, který ulovil 34470gr ryb. Na sektoru H byla nachytaná nejvyšší váha nedělního a vlastně i celého závodu – 36530gr ryb a postaral se o to Jan Kostka.

post_5186.jpg.jpg

Nedělní závod vyhrálo družstvo Východočeského územního svazu 1 – RSK Pardubice se součtem umístění 15. Na druhém místě skončilo družstvo RSK Cortina, které dosáhlo součtu umístění 16. Na třetím místě se se součtem umístění 17 umístilo družstvo Maďarska.

Po sečtení výsledků z obou závodů se mohlo přistoupit k vyhlášení nejlepších. Nejdříve byli vyhlášeni sektorů (i když bylo 8 sektorů, byli vyhlášeni pouze 4 vítězové sektorů za každý den), poté se přistoupilo k vyhlášení jednotlivců. V následující tabulce je uvedeno 10 nejlepších závodníků MeMiČR 2016.

post_5187.jpg.jpg

1. místo           Radim Vytřas              sou. um. 2       CIPS 44930
2. místo           Kasper Gorecki            sou. um. 2       CIPS 36000
3. místo           Tomáš Kyselovský     sou. um. 3       CIPS 43570
4. místo           Tomáš Heřmánek      sou. um. 3       CIPS 33420
5. místo           Zbygnew Milewski      sou. um. 3       CIPS 32140
6. místo           Luboš Tlustý                sou. um. 3       CIPS 30355
7. místo           Katus Gyula jr.             sou. um. 5       CIPS 25760
8. místo           Katus Gyula                 sou. um. 6       CIPS 30785
9. místo           David Hruzík                sou. um. 6       CIPS 30020
10. místo         Emil Raschman         sou. um. 6       CIPS 24640

post_5189.jpg.jpg

 V následující tabulce je uvedeno 5 nejlepších družstev.

1. místo           MO ČRS Ostrava PRESTON           sou. um. 25     CIPS 132405
2. místo           Maďarsko                                            sou. um. 34     CIPS 80620
3. místo           RSK Cortina Sensas                        sou. um. 35     CIPS 83835
4. místo           MIVARDI CZ                                        sou. um. 35     CIPS 83390
5. místo           JČUS                                                   sou. um. 39     CIPS 85585

RSK LIPANI MIVARDI Třebechovice pod Orebem

post_5190.jpg.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.