Štědré dny 2 – Eliška Havelková

Zpět na Články
31. 8. 2021 - Moje krmné místo rozjíždím nečekaně menšími kapříky, asi není montáž dostatečně selektivní, ale trpělivost růže přináší! Celý den jsme se nezastavili, jak na kolotoči, zdolávání, focení, zavážení, zdolávání… Extrémní aktivita ryb vyžadovala trochu více krmení, i když všichni moji parťáci tvrdí, že koule do vody házím nekontrolovatelně, řekla bych, že znám daleko větší krmiče. První den jsem na velkou plochu vyházela asi 3 kg boilie a 3 kg pelet. To není moc… Celý den byla aktivita znát pouze na těžké kouli a pop up Monster crab. Taktika na velkého kapra stála, ale přesto věřím a nic neměním.

Druhou noc mám konečně záběr co stojí za to! Sedáme na studený, orosený člun a vyrážíme na vodu! Noční zdolávačky mají něco do sebe, řekla bych, že jsou o něco zajímavější než za bílého dne. Přece jen, rybu nevidíte do poslední chvíle, ale tento adrenalin má i druhé stránky… Těch zamotaných montáží! Už mi bylo vše jasné, když na břehu slyším nepřetržité pípání příposlechu…Ale to teď není na místě, na prutu mám první velkou rybu, proto zamotané vlasce neřeším.

DSC_0163.JPG (140 KB)

Po několika minutách se nám převaluje v podběráku krásný kulatý lysec. Druhý den, máme nová očekávání, ryby nepřestávají žrát! Když vysvitlo slunce, velcí kapři zmizeli, za světla nepřijímali potravu. Ale příběh píše nové řádky, zdá se, že se den opakuje v jakési periodě, zavážení, zdolávání, focení, zavážení… Že by čas na změnu? Dvě koule pod sebou stále nic, ale panáček co hodinu, to převážení. Nový, selektivní návazec s jednou kuličkou B17 vyměňuji za pop up s koulí. V ten moment příposlech utichl. Blížil se večer, těsně po setmění dostává záběr můj táta, vypadá to dobře! Vyrazili jsme spolu na vodu. Byla mi strašná zima, proto se moc nesoustředím, jen čekám, co se před podběrákem objeví. Už je tu! Posvítím si na něj čelovkou, když se najednou před síťkou podběráku vynoří krásný sumec. Pro nás to byl vcelku úspěch, nikdy jsem sumce přes 120 cm neviděla.

IMG_20200906_181750.jpg (176 KB)

Zalezu si do spacáku a čekám až odbije dvanáctá hodina. Ze srandy říkám, koukej jak zapnu spacák a vyjede mi to.. Nepatrný padák nechávám tak dvě minuty být, ale pípání neustalo. Po zvednutí prutu ze stojanu cítím větší nátlak! Pravidlo se potvrdilo, další pěkný kapr po setmění! Dokonce na očekávanou selektivní montáž. Ráno se mi nechtělo vstávat, čeká nás všem známé balení. Vysvitlo slunce a ze spacáku mě tahá další krásný kapr, konečně máme na podložce slušnou rybu za světla, bylo to moc hezké rozloučení. Na tento prodloužený víkend se vždy těším jako malé dítě na Vánoce, možná proto, že tuto vodu navštěvujeme pouze jednou do roka býváme vždy tak moc obdarovaní! Tímto zakončuji svůj dnešní článek, ať se všem daří!
Mnoho úspěchů u vody přeje za MIVARDI Eliška.

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.