Boilie B17 - recenze

Zpět na Testy a recenze
22. 1. 2018 - Rapid Champion Platinum B17 aneb boilies, kterému věřím na tolik, že k vodě jiné nenosím... I tak by se dala popsat kulička, která změnila mé dosavadní myšlení o používaných nástrahách.
hoferik_cl01_9.jpg

Rapid Champion Platinum B17 aneb boilies, kterému věřím na tolik, že k vodě jiné nenosím... I tak by se dala popsat kulička, která změnila mé dosavadní myšlení o používaných nástrahách.

Jedná se o velmi netradičně postavené boilies, jehož základ tvoří rybí moučky doplněné řádnou porcí krillu a krevet. Chuť je na počátku sladká, přechází v ostře štiplavou až pálivou, a láká na aroma mořských složek, kořeněných výtažků a ovocných bobulovin.

Lovu na boilies B17 se aktivně a systematicky věnuji několik měsíců. Za tuto dobu jsem měl možnost jej řádně otestovat napříč různými prezentacemi, ať již na panáčka s Rapid Pop Up Reflex všech dostupných příchutí, nebo jen tak sólo ze dna, v průměrech 15, 18 a 24 mm. Případně jako „naboostrovanou“ Pop Up do sloupce.

b17-produkt-1.jpg
b17-produkt-2.jpg
b17-produkt-6.jpg

Kuličku jsem v průběhu sezóny vyzkoušel na sedmi vodách, s různými tipy dna, a rozlohou od nejmenšího 2 ha rybníku až po 100 ha jezero. Vždy se mi podařilo dosáhnout úspěšného záběru.

Zlomový moment, kdy jsem této příchuti začal věřit na maximum, byl duben roku 2017, při návštěvě svazového jezera v Chorvatsku. Byli jsme s kolegy na týdenní rybářské výpravě, a po dobu dvou dnů se nám nedařilo udělat záběr. Po změně lovného místa jsem připravoval montáže, a něco mi napovídalo, ať zvolím B17 s Pop Up Cherry (tak nějak mi ty vůně k sobě ladí nejvíce).

hoferik_cl01_12.jpg
hoferik_cl01_2.jpg
hoferik_cl01_4.jpg

Montáže jsme poslali do vody a ulehli do spacáků. Ráno jsme se probudili do slunného dne. V tom jsem uslyšel svůj příposlech, zasekl, a po 30 minutách jsme podebrali rybu s váhou přesahující dvacet kilogramů. Za moment visely kuličky B17 na všech mých prutech. O dva dny později mi tato kombinace přinesla osobák v podobě kulatého 28 kg lysce.

hoferik_cl01_14.jpg
hoferik_cl01_15.jpg
hoferik_cl01_25.jpg

Od této chvíle jinou nástrahu na dno de facto nepoužívám…

Pokud se věnuji lovu ze dna, vždy zakrmuji B17 v průměru 18 mm raketou nebo kobrou. Když potřebuju krmit masivně, tak kombinuji B17 s boilies Rapid Easy Catch Ananas + N.B.A. Obě varianty vždy zalívám několik dní předem Amino Liquidem B17.

Při loňské poslední výpravě na jih Evropy jsem s sebou jiné příchutě ani nebral. Dorazili jsme k jezeru, o kterém jsme neměli téměř žádné informace, neboť jsme se rozhodli ze dne na den. Vodní nádrž o rozloze cca 50 ha nás uvítala silnými poryvy větru. Naštěstí nám foukalo do zad, takže montáže lítaly bez problému za hranici 130 metrů. Dno bylo bahnité. První den jsem dal na pruty kuličky ve velikosti 24 a 18 mm. Větší průměr se po čase ukázal jako úspěšnější volba. Během tří dnů se mi podařilo docílit mnoha záběrů. Top ryby byly: lysec s váhou 21,20 kg a šupináč s délkou téměř 1 metr a váhou 17,40 kg.

hoferik_cl01_31.jpg
hoferik_cl01_30.jpg
hoferik_cl01_24.jpg

Ke konci loňské sezony vítězila montáž na panáčka s Pop Up Cherry 10 a 14 mm. Nachází-li se na lovném místě silnější vrstva bahna, obaluji kuličky do pasty Rapid ProActive, nebo případně opětovně namočím do dipu, abych těsné okolí nástrahy zatraktivnil. B17 mi loni přinesla nespočet záběrů, z nichž 3 kapři překonali hranici 20 kg.

Za MIVARDI Carp Team

Johny Hoferik

hoferik_cl01_26.jpg
hoferik_cl01_23.jpg
hoferik_cl01_22.jpg

hoferik_cl01_9.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.