Napájecí stanice MIVARDI HARDCORE - recenze

Zpět na Testy a recenze
1. 11. 2017 - Takřka žádný kaprař se dnes u vody neobejde bez zdroje energie minimálně pro nabití mobilního telefonu. Moderní powerbanky toho dnes ale umí mnohem více. Nabijete s nimi tablet, notebook i čelovku nebo je můžete použít jako světlo. S novou napájecí stanicí kompaktních rozměrů Mivardi Hardcore, kterou jsme podrobili redakčnímu testu, nabijete mobilní telefon o průměrné kapacitě 1 700 mAh baterie 26 x a více! Vzpomínám si na dobu powerbank a solárních nabíječek, které nabily telefon maximálně jednou, a ještě jsme za to byli hodně rádi.
recenze_powerbanka_001_resize.jpg

Takřka žádný kaprař se dnes u vody neobejde bez zdroje energie minimálně pro nabití mobilního telefonu. Moderní powerbanky toho dnes ale umí mnohem více. Nabijete s nimi tablet, notebook i čelovku nebo je můžete použít jako světlo. S novou napájecí stanicí kompaktních rozměrů Mivardi Hardcore, kterou jsme podrobili redakčnímu testu, nabijete mobilní telefon o průměrné kapacitě 1 700 mAh baterie 26 x a více! Vzpomínám si na dobu powerbank a solárních nabíječek, které nabily telefon maximálně jednou, a ještě jsme za to byli hodně rádi.


POPIS PRODUKTU

Napájecí stanice Hardcore je unikátní powerbanka a univerzální mobilní nabíječka s kompaktními rozměry a extrémně nízkou hmotností. Obsahuje kvalitní průmyslové články typu LiPol s celkovou kapacitou 222 Wh (pro srovnání s běžnými PB je to 60 000 mAh / 3,7 V). Umožňuje napájení mobilních telefonů / tabletů a jiných spotřebičů ze dvou portů USB (5 V / 2,1 A) a především přímé nabíjení téměř všech notebooků na trhu s využitím přiložené sady konektorů a s nastavením příslušného napájecího napětí dle použitého notebooku. Pro nabíjení nejrůznějších dalších spotřebičů je k dispozici standardní 12 V / 13 A autozásuvka. Powerbanka je navíc vybavena bílým a červeným světlem s možností trvalého svícení nebo záblesků.

OBSAH BALENÍ

Součástí dodávky je powerbanka, neoprenové pouzdro, síťový adaptér i adaptér pro nabíjení powerbanky z autozásuvky, kabel pro přímé nabíjení notebooků včetně sady konektorů

recenze_powerbanka_002_resize.jpg
recenze_powerbanka_003_resize.jpg
recenze_powerbanka_004_resize.jpg

NÁZOR

Osobně dosažitelnost nějakého zdroje energie řeším nejenom na kaprařských výpravách neustále. Přičemž nároků přibývá. Moc se mi proto líbí velká kapacita této powerbanky a zároveň možnost dobíjení telefonů, tabletů, čelovek, kamer a dalšího přes USB najednou. Pomocí druhého USB slotu (out 3) jsem dobil mobil s velkorysou kapacitou 2600 mAh za 2 hodiny a 58 minut (běžný mobil tedy budete dobíjet méně než 2 hodiny). Tablet jsem dobíjel 4 hodiny a 10 minut. Tyto doby samozřejmě hodně závisí i na kapacitě použitého kabelu a tom, jak často je v průběhu dobíjení využíváte. Dobíjení přes 2 USB najednou funguje bez problémů. Co mě ovšem opravdu nadchlo, je dobíjení notebooku, které jsem doposud řešil redukcí napojenou na velkou, těžkou trakční baterku. Touto powerbankou jsem v pohodě dobil 2 různé notebooky jenom za pomoci konektorů, které jsou součástí balení. Pouze je potřeba si pravým tlačítkem navolit příslušné napětí signalizované červenou diodou (u notebooku Acer Aspire E15 je to například 19 V).

recenze_powerbanka_005_resize.jpg
recenze_powerbanka_006_resize.jpg
recenze_powerbanka_007_resize.jpg

Samotnou powerbanku můžete dobíjet jak z běžné zásuvky pomocí přiložené nabíječkynebo na rybách dostupnějšího autozapalovače. Stav baterie vám přehledně signalizují 4 modré diody. Možnost použít powerbanku jako světlo považuji spíše za vychytávku. Tato napájecí stanice to každopádně nabízí. Posvítit si tak můžete s bílým i červeným světlem. Obě umějí blikat i svítit souvisle po dobu až 150 hodin. Rozměry powerbanky jsou skutečně překvapivě malé i hmotnost pouze 1,26 kg je nadstandardní. Hodí se i neoprenové pouzdro. Trochu cviku chce naučit se ovládání pomocí 2 tlačítek (zejména nastavení světel). Ale po chvíli testování jsem to zvládl i bez použití manuálu.

recenze_powerbanka_008_resize.jpg
recenze_powerbanka_009_resize.jpg
recenze_powerbanka_010_resize.jpg

SHRNUTÍ

Napájecí stanice Hardcore je jednoznačně věcí, která vám zjednoduší pobyt u vody. V průběhu testování jsem nenarazil na nic, co by nefungovalo tak, jak má. Kapacita powerbanky je velkorysá. Otázka samozřejmě je, jaká bude za pár let, ale to závisí i na tom, jak se o powerbanku budeme starat (stejně jako jiné „baterie“ je třeba ji dobít co nejdříve po úplném vybití). Na powerbance mi chyběla snad jenom klasická dvoukolíková zásuvka na 220 V, ale to už bychom toho od ní chtěli opravdu příliš. Napájecí stanici vyrábí firma Mivardi a v době tohoto testu se prodávala za 3 980 Kč. Za tyto peníze je dobrou investicí.

Radek Filip

recenze_powerbanka_011_resize.jpg
recenze_powerbanka_012_resize.jpg
recenze_powerbanka_013_resize.jpg

Parametry produktu:

Hmotnost: 1 260 g

Rozměry: 220 × 125 × 44 mm

Kapacita: 222 wh 12 V / 18 500 mAh, 5 V / 44 400 mAh

Bílé světlo: Maximální výkon 2,5 w (doba svícení 50 h)

Červené světlo: Maximální výkon 1 w (doba svícení 150 h)

Výstupy:

1× autozásuvka: 12 V / 13 A

2× usb port: 5 V / 2,4 A a 5 V / 2,1 A

napájení notebooků: 12 V / 16 V / 19 V / 21 V / 3,5 A

Napájecí adaptéry:

síťový adaptér: 110 – 240 V => 15 V / 2 A

12 V autoadaptér: 12 V => 15 V / 1 A

recenze_powerbanka_001_resize.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.