Rybářský člun M-BOAT 230 S - recenze

Zpět na Testy a recenze
11. 4. 2017 - Rybářský člun M-BOAT 230 S již tři roky plně využívám při svých výpravách a rád bych se podělil s Vámi o mé pocity z tohoto člunu z dílny Mivardi.
m230s_rece_17_2.jpg

Rybářský člun M-BOAT 230 S již tři roky plně využívám při svých výpravách a rád bych se podělil s Vámi o mé pocity z tohoto člunu z dílny Mivardi.

Popis člunu

Čluny vyvinuté firmou Mivardi jsou vyvinuty pro použití s elektromotory s max. výkonem 2,5 kW. Čluny jsou vyrobené z kvalitního vrstveného a odlehčeného PVC korejské výroby s vysokou odolností vůči oděru a mechanickému poškození. Konstrukce tohoto člunu je v kombinaci s velkým úhlem zvýšení přídě a použitými plováky silného průměru velice bezpečná. Navíc takto zkonstruovaný člun zajišťuje skvělou rychlou jízdu i bez použití elektromotoru a tím i úsporného provozu s co nejmenší námahou. Člun 230 S je určený maximálně pro dvě osoby s maximální nosností max. 320 kg a bez problému uveze dva rybáře i s potřebným vybavením na své místo. Rozměry tohoto člunu jsou délka 230 cm a šířka 131 cm. Výhodou tohoto člunu je vnitřní prostor, kde se opravdu necítíte jako sardinky. Tento člun nabízí velice komfortní prostor, kdy i vysocí rybáři mohou bez problému a pohodlně manipulovat s tímto člunem bez menších potíží.

m230s_rece_17_1.jpg
m230s_rece_17_5.jpg
m230s_rece_17_4.jpg

Člun do všech podmínek

Tento člun patří do kategorie menších člunů. Člun užívám pravidelně na mapování dna a na zavážení svých nástrah. Nebojím se vyrazit ani v tom horším větrném počasí na vodu, samozřejmě s ohledem na bezpečnost a své zdraví. I v silném větru na velkých vodních plochách je konstrukce tohoto člunu perfektní. Krásně rozráží vlny a jízda je velice pohodlná a živá. Díky konstrukci a použití velkých plováků se cítí člověk velice bezpečně. Člun okamžitě jak při veslování, tak i s použitím elektromotoru perfektně poslouchá a manipulace je velice snadná a pohodlná. Tento člun je osazen ventily s pojistkou pro snadné nafukování a vyfukování. Tři samostatné komory pro bezpečnost posádky nafoukneme nožní pumpou během chviličky a celý člun při trošce zručnosti a šikovnosti složíte bez problému do 10 minut. Součástí člunu je i sada na drobné opravy člunu. Ochranný boční pás z gumy Vám ochrání tento člun spolehlivě před prodřením.

m230s_rece_17_6.jpg
m230s_rece_17_10.jpg
m230s_rece_17_7.jpg

Příjemná váha a manipulace

Označení „S“ v názvu člunu znamená, že podlaha člunu je žebrovaná. Samozřejmě by člověk uvítal podlahu pevnou, ale s ohledem na hmotnost tohoto člunu, která se udává na 21,5 kg, ji oželím. Posuvná lavička z protiskluzového povrchu nabízí velký rozsah posouvání, což uvítá každý z nás. Tento člun se dodává v luxusní přepravní tašce a bez problému se vleze do kufru Vašeho vozu. Váha tohoto člunu je víc jak příjemná a manipulaci s ním zvládne každý šikovný jedinec.

Použití motorů žádný problém

Na tomto člunu se díky zesílenému zrcadlu dají bez problémů přidělat snad veškeré dostupné elektromotory, a i spalovací motory. Doporučený maximální výkon motoru je 2,5 kW. Montáž motorů je snadná a ve člunu je i dostatek místa na umístění baterky při použití elektromotorů. Výbornou věcí tohoto člunu je i špunt umístěný ve spodní části zrcadla. Skvěle poslouží při vylévání vody po dešti, případně po skončení lovu, při umývání vnitřního prostoru, kdy stačí člun postavit a při oplachování voda bez problému odtéká.

m230s_rece_17_8.jpg
m230s_rece_17_14.jpg
m230s_rece_17_15.jpg

Co říct závěrem

Tento člun používám při rybářských výpravách již dva roky a mohu zde říct, že za velice příjemné peníze se dá pořídit velice kvalitní člun, který Vás jistě nenechá v žádné šlamastice. Bez problémů zvládne veškeré požadavky náročného kapraře. S tímto člunem zvládnete jak daleké vyvážení Vašich nástrah, tak i přesun Vašeho rybářského vybavení. Člun je velice skladný a jeho váha je velice příjemná, manipulaci s ním zvládne snad každý rybář. Tento člun rozhodně doporučuji a jeho kvalita a konstrukce Vás podrží a poslouží po mnoho let.

m230s_rece_17_16.jpg
m230s_rece_17_17.jpg
m230s_rece_17_18.jpg

Za Tým Mivardi

Lukáš Nedělka

m230s_rece_17_2.jpg

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.