Spacák New Dynasty Xtreme + lehátko Stealth Flat8 - recenze

Zpět na Testy a recenze
26. 6. 2017 - Chladný začátek března, byl tím pravým obdobím, kdy vyzkoušet dvě novinky od Mivardi. Byla to jedna z těch pohodlnějších zkoušek, protože kdo by rád netestoval lehátko a obrovský spacák? Studená fronta s deštěm byla na cestě, vzhůru k vodě!
recenze_spacak_lehatko

Chladný začátek března, byl tím pravým obdobím, kdy vyzkoušet dvě novinky od Mivardi. Byla to jedna z těch pohodlnějších zkoušek, protože kdo by rád netestoval lehátko a obrovský spacák? Studená fronta s deštěm byla na cestě, vzhůru k vodě!

Musím uznat, že Mivardi zrají, jako víno. Jejich výrobky jsou rok od roku propracovanější, promyšlenější, jdou za tím, co kapraři žádají a navíc za bezkonkurenční cenu. I proto jsem byl zvědavý na těžký kalibr v podání mohutného spacáku New Dynasty Xtreme a taktéž na velké lehátko Stealth Flat8. Pojďme se podívat nejprve na lehátko…

Lehátko Stealth Flat8

recenze_stealth8_17_1.jpg
recenze_stealth8_17_3.jpg
recenze_stealth8_17_4.jpg

První věc, které mě zarazila, se odehrála hned při nakládání vybavení do vozidla, byla to váha lehátka – při nemalých rozměrech je skládací postel skutečně lehoučká. Oproti svému předchůdci, lehátku Professional Flat8, není novinka jen o 1,5 kg lehčí, ale také o 2 cm delší i širší. Novinkou je také digitální kamufláž na vnitřním fleecovém potahu. Lehátko je dokonale rovné a pohodlný spánek zaručí nejen silná matrace, která vás perfektně oddělí od chladného vzduchu, ale taktéž systém regulace tuhosti protkaným elastickým šněrováním na spodní straně. Samozřejmostí jsou rozměrné bahenní patky a dlouhé, výsuvné nohy. Lehátko je dostupné i ve variantě se 6 nohami. Já však ocenil nohou 8 – často se říká, že je to zbytečné, já si však myslím, že nikoliv, protože na osmi nožce se můžete doslova na hlavu stavět a ta se ani nehne. V močálu, kde jsem chytal, byla spousta bahna, navíc mi vedla hluboká stružka vody přímo do malého, otevřeného brolly. Nad tím se jako most tyčilo právě lehátko od Mivardi a ať jsem se shýbal pro penály, kroutil se sebevíc, lehátko bylo jako bezpečný ostrov. Pochvaloval jsem si ještě jednu drobnost – jistě všichni poznáte ten zvuk, když se na většině prodávaných lehátek pohnete, to protivné zasténání matrace s gumovými lany. U Stealth Flat8, ať jsem zkoušel cokoliv, absolutní ticho! Samo sebou uvidíme, co s lehátkem provede zub času, ale za mne rozhodně palec nahoru.

Rozměry: 210 x 86 cm

Transportní rozměry: 87 x 80 x 32 cm

Hmotnost: 9,5 kg

Nosnost: 140 kg

Výška sedáku od země: 37 – 52 cm

Materiál: Lehká a velmi stabilní konstrukce s pevnou matrací a fleecovým potahem

8 nohou

recenze_stealth8_17_2.jpg
recenze_stealth8_17_6.jpg
recenze_stealth8_17_5.jpg

Spacák New Dynasty Xtreme

recenze_extreme_17_1.jpg
recenze_extreme_17_2.jpg
recenze_extreme_17_3.jpg

Extrémní spacák New Dynasty… je veliký. A také poskytuje velké pohodlí! Nemalé transportní rozměry jsou daní za komfort, který vám spacák během celého roku u vody poskytne. Jako dítě jsem rád spával u babičky v klasických duchnách. Ve chvíli, kdy jsem se soumrakem zaplul do spacáku, se mi právě tento pocit vybavil. Byl to přesně ten pocit, který jsem při okolní teplotě těsně pod bodem mrazu chtěl mít. Kolega ve spacáku pohodlně přežil několik dní na řece uprostřed ledna a pokud si vzpomenete, teploty byly tehdy hodně nízko! Všechny vrstvy mají zvýšenou tloušťku právě proto, aby obstály i v extrémních situacích. Naopak pokud by vám bylo třeba v létě teplo, je možné vrchní vrstvu úplně odepnout a použít jí například jako deku. Výplň spacáku je tvořena mikroporézním dutým vláknem, které má při stejné tloušťce výrazně vyšší izolační schopnosti, než standardní dutá vlákna. Skvělé jsou krycí chlopně, chrání před průnikem studeného vzduchu skrz zipy. Vnější části jsou vyrobeny z nepromokavého a prodyšného "Peach Skin" materiálu. Vnitřní části tvoří příjemný a hřejivý Micro Fleece. Šikovný je obal spacáku, je dostatečně prostorný, a navíc jej můžete takřka celý rozepnout zipem a spacák do něj bez problémů smotat. New Dynasty Xtreme pasuje na všechny modely lehátek Mivardi.

Rozměr: 225 x 95 cm

Transportní rozměry: 60 x 40 x 40 cm

Hmotnost: 6,6 kg

Materiál: Micro Fleece, Mikroporézní duté vlákno

Odepínací vrchní vrstva spacáku

Celoroční spací pytel

recenze_extreme_17_4.jpg
recenze_extreme_17_5.jpg
recenze_extreme_17_6.jpg

Musím uznat, že takto pěkně, už jsem si na rybách dlouho nepoležel. Bude zajímavé sledovat, jak se na obou produktech projeví průběh času, ale v tuto chvíli mám jak z lehátka, tak ze spacáku i díky příznivým finančním podmínkám, výborný pocit.

Redakce Magazín Kapr

recenze_spacak_lehatko

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.