Ve znamení malých nástrah - Radek Šimák

Zpět na Články
20. 6. 2021 - Ahoj zdravím všechny slušné rybáře. Naše druhá letošní výprava s kamarádem Honzou původně měla směřovat na naši řeku Labe, ale vhledem k aktuálnímu počasí a stavu průtoku na řece jsme se rozhodli pro pískovnu. Celá výprava začala velmi mokře. Ve chvíli, když jsme dorazili na místo, začalo velmi slušně pršet, a tak jsme museli počkat v autech až to přejde. Po asi deseti minutách, když pomalu přestávalo tak jsme začali nafukovat čluny a nakládat věci abychom se mohli dopravit na naše lovné místo.

V momentě, když jsme odrazili od břehu, začalo opět velmi vydatně pršet. Stačili jsme akorát zakrýt plachtou druhý člun, kde jsme měli lehátka a spacáky. Ostatní věci včetně nás jsme byli vystaveni řádnému osprchování . Bohužel všechno bylo nádherně mokré, jelikož jsme měli ve člunu zhruba 3 centimetry vody. Takže asi takový byl začátek třídenní výpravy.

_MG_6868.jpg (469 KB)


Taktika samotného lovu byla víceméně jasná vzhledem k docela chladnému počasí. Přímo přede mnou asi na 80 metrech se nacházely na dne takové boule a tam jsem se rozhodl chytat jeden prut s tím, že na první zakrmení jsem tam nakobroval asi půl kila mého oblíbeného namíchaného boiliesu kapřího guláše a jahody, které jsem měl asi čtyři dny dopředu zalité liquid foodem.  Na toto místo jsem nahodil prut se 14mm popkou jahody podpořenou pva punčoškou se stick mixem, který si sám připravuji.  Na druhý prut jsem nastražil 20mm kuličku kapřího guláše také s pva punčoškou a nahodil zhruba 20 metrů mimo zakrmené místo.

_MG_6887.JPG (178 KB)


Po zbytek dne tedy čtvrtka ležely pruty bez kontaktu. První záběr přišel v pátek kolem poledne od malého kapříka to byl aspoň impuls, že se něco děje v krmném místě. Rychle jsem prut nahodil zpět a dokrmil zhruba půl kila a netrpělivě čekal na další záběr. Celé odpoledne se bohužel nic nedělo. V sobotu kolem deváté hodiny konečně přichází pomalá jízda a na konci nádherný osmikilový lysec, posetý malými šupinkami. Udělal mi obrovskou radost, jak soubojem tak i svým zbarvením.

_MG_6895.JPG (472 KB)


Bylo jasné, že ryby přijímají velmi opatrně a tak jsem opět nabil 14mm plovku jahody a rychle nahodil zpátky. Nakobroval jsem opět asi půl kila boilisu a zasedl netrpělivě do křesílka.
Asi za dvě a půl hodiny se opět ozývá levý prut s plovkou. Po chvilce zdolávání mi bylo jasné, že to nebude malá ryba. Po perfektním souboji podebírám nádherného šupináče na váze 12 kg s velkou ocasní ploutvý, kterou mi dal značně pocítit při zdolávání. Měl jsem obrovskou radost z nádherné zdravé a bojovné ryby.
Po zbytek výpravy už další záběr nepřišel, ale to mi vcelku nevadilo, protože jsem měl na kontě dvě nádherné ryby.
Mějte se všichni moc fajn a užívejte si krásné chvilky u vody v přírodě, dokud jí ještě aspoň kousek máme!
Za tým MIVARDI Radek Šimák

Diskuze k článku

Pro přidání příspěvku do diskuze je třeba být přihlášen.